Свинина 400 г
Картопля 400 г
Квасоля 100 г
Шампіньйони 4-5 шт.
Цибуля 1 шт.
Морква 1 шт.
Часник 2 зубчики
Томатна паста 2 ст. л.
ПРИГОТУВАННЯ
Нарізане шматочками м'ясо і замочену на ніч квасолю помістіть в чавунний казан, залийте водою і поставте на вогонь. Варіть протягом 40–45 хв. У процесі варіння видаляйте піну, посоліть і додайте нарізані гриби. Потім половину подрібненої моркви і картоплю додайте в напівготовий м'ясний бульйон і продовжуйте тушкувати.
У процесі тушкування чанахі підготуйте «зажарку» із решти моркви, цибулі і томатної пасти. Коли картопля достатньо розм'якне, викладіть «зажарку» в казан, вичавіть туди ж часник і влийте півсклянки розсолу помідорів для додання страві пікантного пряного смаку. Ще 5–10 хв, і можна пригощати рідних смачною вечерею.
Існують ще й інші рецепти чанахі з квасолею, які відрізняються способом приготування. В українській кухні більш популярний чанахі по-львівськи, в якому замість баклажанів використовується квасоля. Для приготування цієї страви візьміть в рівних пропорціях свинину та картоплю (~ 700 г), цибулю та моркву (по 200 г), томати (400 г) і відварену червону квасолю (1 склянка). Картоплю і м'ясо наріжте великими кубиками і обсмажте на окремих сковородах до напівготовності.
Картоплю складіть на дно горщиків і засипте квасолею. У процесі смаження м'яса додайте пару ст. л. борошна, подрібнену цибулю і моркву, а також помідори. Отриману суміш залийте бульйоном або водою і проваріть 15 хв, після чого розлийте її по горщиках.
Завершальний штрих – 15 хв тушкування в розігрітій духовці, і можна подавати на стіл.
https://tinyurl.com/ycq879zj — bay in site - https://vk.com/spartagen_potencija
Комментарии
Отправить комментарий